Ecume de Mer

Geboorte van de Ecume de Mer.

De jonge scheepsarchitect Jean-Marie Finot besloot samen met een vriend een ontwerp te maken voor een boot die geschikt zou zijn om langs de Franse kust te varen en droog te kunnen vallen op het strand. Vandaar de naam Ecume de Mer, (zeeschuim) het witte schuim dat door de wind het strand wordt opgeblazen.

Hun plan was om er twee exemplaren van te bouwen. Het ontwerp zou ze in staat stellen om hun ideeën over rompvorm en over verschillende ergonomische elementen van een kleine boot in de praktijk te laten zien. Daarbij ging het om
– een brede romp, licht en met een uitgekiend interieur
– een kuip met comfortabele zithouding
– bediening van alle functies in de kuip

Finot en zijn vriend boden het plan aan bij verschillende Franse werven, die echter niet geïnteresseerd bleken. Walter Huisman, van de nu wereldberoemde werf, zag toevallig de plannen en was meteen geïnteresseerd. Tijdens een ontmoeting tijdens de Salon Nautique van 1968 vond een eerste ontmoeting plaats. Uit sympathie voor en vertrouwen in het jeugdige enthousiasme stelde Walter Huisman voor om de “Ecume de Mer” tegen een minimale vergoeding te bouwen. Zijn voorwaarde was dan wel dat de boot zou voldoen aan de regels van de Quarter Ton Cup en dat de boot zou deelnemen aan die wedstrijden. Om die reden moesten de maten van de boot groter worden dan oorspronkelijk gedacht. De boot werd daarom aangepast en gebouwd met een bakdek en een lichtkoepel. Huisman leverde een geschilderde romp. De ontwerpers zelf reisden naar Nederland en monteerden beslagen en het (spartaanse) interieur.

Begin Juli vertrokken ze met de boot naar Frankrijk. Ze namen eerst nog deel aan de Quarter Ton wedstrijden in Breskens in 1968 zonder proefvaart of voorafgaande training. Het eerste opvallende wedstrijdresultaat was nog in Nederland in 1968. Ze behaalden een eerste plaats in de toen zeer populaire Delta Race. Tussen de meer dan 120 deelnemers in de verschillende klassen stalen ze gelijk de show.

In 1969 werd met dezelfde boot veel overwinningen behaald in Frankrijk. En opnieuw werd in Breskens deelgenomen aan de Quarter Ton Cup (3 e ) en werd opnieuw de Delta Race gewonnen. In hetzelfde jaar kwam de relatie tot stand met een Franse seriebouwer, Chantier Mallard in La Rochelle, die de boot in polyester ging produceren. De maten van de polyester rondspant-versie bleven vrijwel gelijk aan de aluminium knikspant- versie. De diepgang voor de serieproductie werd naar keuze 1.25meter of 1.50 meter. In een record tempo realiseerde de werf de bouw van de mallen, en op de Salon in Parijs stond in Januari 1970 de eerste polyester Ecume de Mer van de seriebouw te pronken. De boot had het comfort wat in die tijd gevraagd werd door het publiek, zonder concessies te doen aan het oorspronkelijke idee ten aanzien van zeewaardigheid. De bouw van deze versie liep tot 1975.

In 1970 won een boot uit deze serie de Quarter Ton Cup. Een nieuwe versie werd in 1975 gelanceerd. Hierin waren diverse verbeteringen verwerkt, zoals aluminium voetlijsten, geïntegreerd voorstevenbeslag, alle vallen naar de kuip, opbouw met geïntegreerde handrailing.

In 1975 werd de Ecume de Mer de boot van het jaar in Frankrijk. De eerste Tour de France à la Voile werd met de Ecume de Mer gevaren. In 1976 volgde een versie met de opbouw tot voor de mast, waardoor meer ruimte in rondom het toilet ontstond. De boot werd gebouw tot 1980. Met alle versies bij elkaar, gebouwd in Nederland, Frankrijk, Australië en Japan, komen we tot een aantal van 1385 boten.

In Nederland en België zijn zo’n 50 eigenaren bekend in ons email-bestand. Hiervan nemen ongeveer 20 boten met een Belgische, Nederlandse en Duitse nationaliteit regelmatig deel aan evenementen van de “vriendengroep Ecume de Mer”. Sedert 2012 hebben ze hun jaarlijkse meeting in Blankenberge en zijn ze aanwezig op verschillende maritieme evenementen.
Actuele informatie over de vriendengroep is te vinden op:
www.ecumedemer.be
Contact: ecumedemerblankenberge@gmail.com

Wij houden regelmatig contact met de vriendengroep in La Rochelle – Frankrijk.
Internationale sites:
L’Ami’cale des Ecumeurs de Mer
Groupe Finot